tuinontwerp

Tuinontwerp

Tuinontwerp voor nieuwe aanleg in de Polderwijk van Zeewolde. (December 2015.)

In dit tuinontwerp heeft Reesink Hoveniers gekozen voor de aanleg van twee terrassen. Een zonneterras en een schaduwterras verbonden door straatwerk langs de achtergevel. Door de geringe diepte in de tuin en juist de aanwezige breedte wordt je als het ware gedwongen voor deze indeling te kiezen. Daarbij is er een blijvend uitzicht door de tuindeuren, zonder dat er een kolossaal tuinmeubel in het zicht staat.

Toegevoegd zijn de hagen, niet hoger dan 40 tot 60 cm., gepland haaks op de achtergevel. Hierdoor ontstaan vier tuinkamers met op verschillende niveaus de inspringende bloemborders. Bij het zonneterras kan er gekozen worden voor verhoogde bloemborders. Langs de brandgang (de gebogen erfafscheiding) komen leilinden met daaronder klimop tegen betongaas.

Verder is er verhoudingsgewijs veel groen aanwezig. (Gazon en borders cq. bomen). Het zonneterras kan uitgebreid worden door het gazon tijdelijk te gebruiken wanneer veel bezoek is genodigd. Juist de verhouding straatwerk en het in te vullen groen bepaald de sfeer bij een nieuw huis met de klassieke uitstraling jaren dertig.

 

 

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?