tuinontwerp

Geplaatst op

Tuinontwerp

Tuinontwerp voor nieuwe aanleg in de Polderwijk van Zeewolde. (December 2015.)

In dit tuinontwerp heeft Reesink Hoveniers gekozen voor de aanleg van twee terrassen. Een zonneterras en een schaduwterras verbonden door straatwerk langs de achtergevel. Door de geringe diepte in de tuin en juist de aanwezige breedte wordt je als het ware gedwongen voor deze indeling te kiezen. Daarbij is er een blijvend uitzicht door de tuindeuren, zonder dat er een kolossaal tuinmeubel in het zicht staat.

Toegevoegd zijn de hagen, niet hoger dan 40 tot 60 cm., gepland haaks op de achtergevel. Hierdoor ontstaan vier tuinkamers met op verschillende niveaus de inspringende bloemborders. Bij het zonneterras kan er gekozen worden voor verhoogde bloemborders. Langs de brandgang (de gebogen erfafscheiding) komen leilinden met daaronder klimop tegen betongaas.

Verder is er verhoudingsgewijs veel groen aanwezig. (Gazon en borders cq. bomen). Het zonneterras kan uitgebreid worden door het gazon tijdelijk te gebruiken wanneer veel bezoek is genodigd. Juist de verhouding straatwerk en het in te vullen groen bepaald de sfeer bij een nieuw huis met de klassieke uitstraling jaren dertig.

 

 

 

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers