Tuin aanleggen

Uw tuin laten aanleggen door hoveniers met vakkennis, ervaring en een goede prijs-prestatieverhouding? Reesink Hoveniers is een allround bedrijf met een ruime expertise van bijna 35 jaar. Wij gaan voor kwaliteit en wat we doen doen we goed!

Reesink Hoveniers kan u een compleet dienstenpakket aanbieden met creatieve tuinontwerpen, tuinaanleg & tuinonderhoud, bestratingen waaronder sierbestrating en herbestrating, grondwerk, boomverzorging (klimtechnieken), houtbouw, landschapsverzorging en gladheidsbestrijding. Ons specialisme richt zich op alle facetten of het nu gaat om het beheer en onderhoud van tuin & park rondom landgoederen en instellingen cq. bedrijventerreinen of de kleine stadstuin midden in Amsterdam of Utrecht u bent bij ons aan het juiste adres!

Reesink hoveniers is gevestigd in Zeewolde en realiseert tuinen in o.a. Almere, Lelystad, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Amsterdam, Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Naarden, Bussum, Laren en Blaricum. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

Tuinaanleg Zeewolde

Herbestraten oprit in Zeewolde

Tuinaanleg Zeewolde

 

Tuinaanleg De Bilt

Aanleg van landschapstuin in De Bilt

Tuinaanleg De Bilt

Tuinontwerp

Het ontwerpen van tuinen begint vaak bij u aan de keukentafel met ideeën, ruwe schetsen, afmetingen, voorbeelden en goed luisteren naar uw wensen… Klikt u op Tuinontwerp voor meer informatie.

Grondwerk

Wij kunnen u goed adviseren hoe een gazon aan te leggen op (te) natte kleigrond, of een inrit cq. terras op een gestabiliseerde ondergrond. (cunet) Dit zonder dat u zich zorgen hoeft te maken voor het na zakken van bestrating of voor spoorvorming in een inrit. Voor grondverzet hebben wij rupskraantjes en een wiellader met het nodige transport (kippers) in eigen beheer.

(Sier)bestrating 

Het volledige pakket aan straatwerkzaamheden voeren wij op deskundige wijze uit. Daartoe wordt er gebruik gemaakt van verschillende trilplaten waaronder ook de zware uitvoering zodat optimale verdichting van het cunet onder het straatwerk is gewaarborgd. De kosten van opperwerk worden weer beperkt door de inzet van het eigen gebruik van een wiellader, tegeldonkey’s, zaagtafel, etc. Ook het zeer snel verwijderen van oude bestrating gebeurd met het door ons aangeschafte materieel.

Natuursteen leggen, terrassen en perfect gevormde cirkels

Het bestraten van cirkels, tuinpaden, terrassen en/of opritten is vakwerk! Perfect gevormde cirkels van bijvoorbeeld oud gebakken klinkers, natuursteen leggen op een speciaal gemaakt cunet, opritten van 1000m2, het maken van een goede ondergrond, strak knip- en zaagwerk en afwatering, Reesink Hoveniers heeft de vakkennis en de machines.

Herbestraten oprit voor een scherpe prijs!

Het herbestraten van uw oprit, terras of tuinpad hoeft niet veel te kosten!  Het is vaak mogelijk om bijvoorbeeld het straatwerk van uw oprit om te draaien of goed te reinigen. Door het machinaal uithalen (zie foto) wordt er bespaard op arbeid. Als het straatwerk is verwijderd brengen wij een nieuwe laag zand op en verdichten wij de ondergrond met een zwarte trilplaat. Geheel vrijblijvend een offerte?

Herbestraten oprit

Herbestraten oprit

 

Houtbouw

Reesink Hoveniers heeft ruime ervaring in de bouw van schuttingen, geluidsschermen, pergola’s, blokhutten, tuinhuisjes, veranda’s, etc. De bouwtechniek is door de generaties heen in de genen meegegeven. En daar zijn we best wel trots op. Kwaliteit, duurzaamheid en een strakke afwerking in elk bouwproject moet voor de klant zichtbaar zijn! Wij kunnen u goed adviseren in de keuze, de maat, houtsoort en houtdikte.

Levering van blokhutten en tuinhuisjes

Wij plaatsen en leveren niet alleen tuinhuisjes, blokhutten, schuttingen, pergola’s en prieeltjes. Reesink Hoveniers heeft het dealerschap van verschillende grote merken en is op de hoogte van nieuwe tuintrends! Onze tuinhout leveranciers hebben meer dan 10.000 tuinartikelen en 90% van het assortiment voorradig. Dit betekent voor u ruime keuze en snelle leveringen! Vraag naar de catalogus.

Natuurlijke tuinschermen en geluidsschermen

Geluiddempende panelen voor in de tuin van kokos of tuinschermen van bamboe met een verzinkt stalen frame. Een natuurlijke tuinafscheiding en geluiddempend. De geluidsschermen hebben een isolatiewaarde van 30dB.

Vijvers

Verschillende soorten vijverpartijen zijn door Reesink Hoveniers aangelegd. De formele en strakke vijver met gemetselde wanden op een bodem van beton, de vijvers gemaakt met rubberfolie en de natuurlijke (grote) vijvers met een kleilaag in natuurgebieden. Alle soorten met de juiste randafwerking. Hetzij met keien, met een strakke randafwerking van steen, of met een natuurlijk verloop met oevervegetatie. Voor het onderhoud beschikken wij over grote pompen om vijvers leeg te pompen om daarna het noodzakelijke onderhoud te doen.

Beregening

Ook in beregeningssystemen zijn door Reesink Hoveniers ondergrondse circuits aangelegd bestaande uit dikwandig PVC met standpijpen voorzien van een rainbird. Daarnaast is het ook mogelijk kleinere systemen op de waterleiding of via een bron door ons aan te laten leggen. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Via een “mobiel systeem” met een paar koppelpunten voor een sprinkler, of een vast ondergronds systeem (tyleen) met vaste sproeiers.

Beplanting

Een beplantingsplan voor bijvoorbeeld natte kleigrond in Flevoland vraagt specifieke aandacht. Veel “Boskoops plantmateriaal” is ongeschikt voor natte kleigronden. In wat “wel of niet kan” hebben wij 24 jaar ervaring. Wij adviseren u graag in het maken van een beplantingsplan en houden daarbij rekening met de aanwezigheid van bepaalde onkruiden die niet of moeilijk te bestrijden zijn. Dit bepaald mede of er een keuze gemaakt moet worden voor bodembedekkers. Verder zijn de ligging en de ruimte belangrijk alsmede de wensen (uw voorkeur) en de hoeveelheid tijd die u voor het tuinonderhoud wil uittrekken bepalend voor de beplantingskeuze.

(Kunst)gras

Het leveren en verwerken van (kunst)gras wordt als een specifieke dienst aangeboden. Zowel graszoden en kunstgras zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. De ondergrond van kunstgras vraagt bijzondere aandacht terwijl ook voor het leggen van graszoden de ondergrond drainerend moet zijn. De voor- en nadelen van (kunst)gras leggen wij in een advies voor u neer.

 

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?