Tuinontwerp Zeewolde schetsvoorstel

Geplaatst op

Tuinontwerp Zeewolde schetsvoorstel –

In het schetsvoorstel is een tuinhuis in de vorm van een prieel opgenomen, desgewenst uit te breiden naar grotere afmetingen. Naast het prieel is er plaats voor een trampoline. De trampoline komt op kunstgras te staan, geïntegreerd in natuurlijk gras. Doordat er 3 prachtige dakplatanen en een bolacacia aanwezig zijn, is het straatwerk aangepast. Een terras onder de platanen als schaduwterras en een terras onder de bolacacia (schuin naast de erkeruitbouw) als zonneterrasje. Voor het huis is loop- en leefruimte gemaakt in de vorm van een terras van 3 x 5 m. De borders zijn op speelse wijze tussen de terrasjes en de gazons ingetekend waardoor van alle kanten van de bloemborders genoten kan worden.

Vanuit de zithoek in het prieel (12 m2) kan de zitgelegenheid uitgebreid worden door gebruik te maken van het terrasje voor het prieel (+10 m2) en daarbij nog het schaduwterrasje (+18 m2) Totaal ontstaat er een zitgelegenheid van 40 m2.

Er is voor cirkelvormige vormen gekozen omdat door de geringe breedte, de aanwezigheid van de trampoline en het gegeven van de plaatsbepaling van de aanwezige bomen, diagonale werking niet mogelijk blijkt. Wordt er voor meer strakke vormen gekozen (vierkantige of rechthoekige vormen), dan wordt de tuin teveel versnipperd en zou dit ten koste gaan van een karakteristiek of origineel ontwerp.

Tuinontwerp Zeewolde schetsvoorstel.

Tuinontwerpen

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers