Tuinschermen en schutting

Tuinschermen en schutting

Reesink Hoveniers krijgt opdracht voor het plaatsen van tuinschermen en schutting van totaal 21 meter. De opdrachtgever heeft gekozen voor Linjosa tuinschermen bamboe zwart. (Zie foto.)  Wij zijn dealer van bamboo tuinschermen en kokowall tuinschermen. Het plaatsen van schuttingen van bamboe of kokowall vraagt de nodige ervaring. Vaak wordt er bezuinigd op onderdelen als de palen zelf. Dit gaat direct ten koste van de duurzaamheid. Gewolmaniseerde palen gaan hooguit 10 tot 15 jaar mee, daarna zijn ze (zeker op kleigrond) al zover ingerot, dat een complete schutting om kan waaien. Zelfs slechte kwaliteit bankirai-palen heeft een levensduur van maar 12 tot 15 jaar. (Weer afhankelijk van de grondsoort.)

TIP: Bankirai-palen zijn te beoordelen op prijs en gewicht. Hoe zwaarder de paal, des te beter de kwaliteit.

Daarom is voor het normale schuttingwerk een paal te adviseren van azobé. Dit is iets minder mooi maar de duurzaamheid is vele malen beter voor een lagere prijs. Voor kokowall en bamboowall schuttingen geldt hetzelfde. Hier is er een keuzemogelijkheid van goed gegalvaniseerd staal (palen van 3 m1) en de minder duurzame optie van aluminium. Wij hebben deze schuttingen uitgevoerd gezien met aluminium palen. Deze palen buigen (knikken) door het gewicht van de tuinschermen of door de zijwaardse krachten van de (storm)wind. Ook zal naar verloop van tijd het aluminium eroderen met alle gevolgen van dien. Bamboowall of kokowall is relatief duur, maar uiterst duurzaam als het door de vakman wordt geplaatst.

Aanvragen voor een schutting of tuinschermen kan door op deze link te klikken: contact. Voorbeelden van de door ons geplaatste schuttingen zijn te zien op: schuttingen en tuinafscheidingen. Vraag om een creatief en vrijblijvend advies door te bellen met 0657.08.9944

 

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?