Hagen snoeien door vormsnoei

Hagen snoeien door vormsnoei

Hagen snoeien door vormsnoei: deze week is er weer een haag gesnoeid in het buitengebied van Zeewolde. Reesink Hoveniers heeft zich gespecialiseerd in vormsnoei.

Mooi gesnoeide hagen zijn een sieraad in uw tuin. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook beeldbepalend. Al tijdens de aanleg wordt in het tuinontwerp (zie bijgaande foto’s) hier rekening mee gehouden. Goed onderhoud aan uw heg of haag is dan ook essentieel!

Het tijdstip van snoei is zeker zo belangrijk. Sommige hagen vragen slechts één keer snoei, de meeste hagen worden twee keer gesnoeid. Waar vroeger werd verondersteld een buxushaag voor de langste dag te snoeien (juni), is het tijdstip verlegd naar augustus / september. Omdat de zomers steeds warmer worden doet u er verstandig aan augustus aan te houden. (Afhankelijk van het weer!) Algemene regel is dan te snoeien zodat voor de winter (beperkte) hergroei mogelijk is zodat uw haag “bedekt” de winter ingaat. Op deze manier voorkomt u zonnebrand (in de warme zomer) aan de haag; dit geldt voornamelijk voor vele coniferenhagen, Taxus en Buxus.

Andere hagen vragen juist al heel vroeg om snoei. Verjongingssnoei wordt in begin – half maart toegepast, net voor de knopzetting zodat de sterk ingekorte haag tijd genoeg heeft om uit te lopen. Een haag van Klimop kunt u ook (mits het niet meer streng vriest) op deze manier inkorten, tot op de oude ranken is dat mogelijk.

Gefarceerde snoei: een buxushaag in één keer drastisch terugsnoeien kan niet! Zeker een oude buxushaag (op zandgrond) hersteld moeilijk. Snoei dan in verloop van een periode van 4 jaar waarin het eerste jaar drastisch wordt gesnoeid tot op het hout van 2 jaar terug. Let er hierbij op dat genoeg groen blijft zitten. Bij goed herstel (hergroei na één jaar) kunt u het derde jaar dit herhalen. Blijft het herstel achter dan wacht u nog een jaar. Gefarceerde snoei kunt u wel in maart toepassen bij een gift van speciale Buxusmest.

Advies? Wij komen graag bij u adviseren wat mogelijk is. U kunt via contact gemakkelijk een aanvraag indienen.

Toch het snoeiwerk uitbesteden? U ontvangt van ons geheel vrijblijvend een offerte. Voorwaarde is dan wel dat wij de situatie ter plaatse opnemen. Dit i.v.m. de eventuele bereikbaarheid van machines!

Raadpleeg de door de klant gegeven reviews.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?