Hoveniersbedrijf Zeewolde viert 35 jarig jubileum

Geplaatst op

Hoveniersbedrijf Zeewolde viert 35 jarig jubileum

(N.a.v. een interview over: hoveniersbedrijf Zeewolde viert 35 jarig jubileum)

Wat is de ontstaansgeschiedenis van Reesink Hoveniers?

Na een exploitatieperiode is het hoveniersbedrijf in 1982 opgericht in Soest. In 1985 is het bedrijf vanuit het ouderlijk adres aan de Talmalaan in Soest voortgezet. Aan de Den Blieklaan in Soest werd daartoe een pand aangekocht met voldoende grond om een coniferenkwekerij te beginnen. Dit i.c.m. het al lopende hoveniersbedrijf. Om het afzetgebied te verruimen is in 1990 besloten te verhuizen naar Zeewolde. Aan de Muiderweg is het huidige bedrijfspand in 1990/1991 gebouwd waarna Reesink Hoveniers zich steeds meer ging toeleggen op tuinaanleg en bestratingen. Na 25 jaar Zeewolde is op 1 januari 2016 het bedrijf overgenomen door zoon Dick die toen al het internetbedrijf “Tuinmaterialen.nl” exploiteerde. De ervaring en kennis in houtbouw en constructies was een goede aanvulling op het bestaande dienstenpakket waardoor het hoveniersbedrijf nu “veelzijdig” (allround) genoemd mag worden.

Waaruit blijkt die veelzijdigheid dan?

Te beginnen bij “tuinonderhoud” heeft Reesink Hoveniers al sinds 1980 vaste opdrachtgevers. (Particulieren, gemeenten, bedrijven, instellingen, VvE’s, landschappen en landgoederen.) Op lopende contracten kan geïnvesteerd worden waardoor met de juiste kennis en gereedschappen effectief onderhoud gepleegd kan worden. Kennis en ervaring kan zich dus vertalen in kwaliteit en duurzaamheid. Kwaliteit en duurzaamheid geeft dan een goede prijs-prestatieverhouding. Als extra dienstverlening binnen de service tuinonderhoud bieden wij ook gladheidsbestrijding, professionele mollenbestrijding en boomverzorging. (Voor meer informatie klik op: tuinonderhoud.)

Binnen de dienst “tuinaanleg” bieden wij vanuit ons tuinontwerpbureau gratis tuinschetsontwerpen. Daarbij behoort natuurlijk een transparante offerte. Een goed beplantingsplan is essentieel voor de levensduur van een tuin. Het tuinontwerp is eigenlijk de “ziel van de vakhovenier.” Naast een perfecte uitvoering bepaald de balans, het kleurenspel en de lijnvoering het leefgenot van het buitenleven rondom het huis. In de uitvoering kan Reesink Hoveniers het complete pakket van grondwerk tot oplevering begeleiden met een eigen machinepark. Dit is opnieuw weer bepalend voor een goede prijs-prestatieverhouding. (Voor voorbeelden klik op: Tuinaanleg Zeewolde.)

Houtbouw en constructies heeft altijd speciale aandacht nodig. De juiste materialen en houtverbindingen zijn hier belangrijk om kwaliteit en duurzaamheid te kunnen waarborgen. Afhankelijk van het budget is veel mogelijk. Van behandeld grenen, tot bankirai en van douglas tot azobé. Wij geven vrijblijvend advies bij de aanschaf van een pergola, veranda, tuinhuis of blokhut en natuurlijk voor vlonders en tuinafscheidingen. (Natuurlijke, van hout, bamboe, kokos of metaal.) Reesink Hoveniers is dealer van bamboowall- en kokowallsystemen. (Voorbeelden zijn te zien op schuttingen en tuinafscheidingen.) Uiteraard is maatwerk altijd mogelijk om toch passende leveringen te kunnen doen!

Vanuit ons machinepark staan wij altijd voor u klaar. (Bijvoorbeeld een grondverzetmachine.) De verhuurservice wordt door onze dochteronderneming Erica Verhuur & Groen Service begeleid.

Hoveniers Soest Tuinaanleg

 

 

 

 

 

Hoe is jullie personeelsbestand opgebouwd?

Wij draaien constant met 6 man. Drie allrounders (Dick, Bart en Romeen) en twee aankomend hoveniers (Willem en Gijs). Daarbij één man voor de algehele aansturing, acquisitie en het maken van tuinontwerpen. Ter ondersteuning huren wij (aanvullend) periodiek ZZP’ers in. Meestal werken wij in twee ploegen, één voor het tuinonderhoud en één voor de tuinaanleg cq. bestratingen.

Waarom vragen klanten specifiek naar Reesink Hoveniers?

Misschien is het wel een combinatie van wat wij kunnen bieden, dus veelzijdigheid! Daarbij is de prijs-prestatieverhouding erg belangrijk. De prestatie daarin is niet alleen de oplevering van het eindproduct. Het unieke van het tuinontwerp en de duurzaamheid van de tuin zelf maken daar deel van uit. In alle facetten van de uitvoering is er slechts één aanspreekpunt. Hij adviseert vanuit meer dan 35-jarige kennis en ervaring. Daarnaast leveren wij een geheel vrijblijvende service in tuinontwerp, advies en offerte.

Ook proberen wij adequate in te springen op een nieuwe aanvraag. Communicatie verloopt zoals hierboven beschreven altijd via één persoon die daarvoor op het tuinontwerpbureau een vaste plaats heeft en altijd aanspreekbaar is. Dit is wat klanten (zoals wij gemerkt hebben) erg waarderen.

Welke tuinaanleg was het leukst om te doen?

De meeste projecten zijn mooi om uit te voeren. Elk project is weer anders. Doorgaans zijn de sfeertuinen met veel groen toch wel het mooist. Landschapstuinen bijvoorbeeld… hierbij willen wij de aanleg van de beeldentuin van Jits Bakker noemen. Ook de tuinaanleg van landgoed Klein Houdringe was een schitterend project. Deze Stinsentuin is ontworpen door  Theo Reesink. De tuinrenovatie (naar een ontwerp van Henk Reesink) van de binnentuin van Residence Soevereine past ook in dit rijtje thuis.

Hoveniersbedrijf Zeewolde viert 35 jarig jubileum, wanneer is het volgende?

Wij zijn blij met de telkens terugkerende klanten, door een goede vertrouwensrelatie bouw je veel op. Zo zijn er best wel veel klanten die ons al meer dan 35 jaar vragen. Dat zegt toch wel iets. Daarom hebben wij veel vertrouwen in continuïteit; ook door mond-en-mond reclame.

Welke tip willen jullie als hoveniersbedrijf aan klanten meegeven?

Er zijn er heel veel! De belangrijkste is toch wel dat een klant af gaat op de adviezen van de vakhovenier. Soms zoekt de klant zelf materialen uit die achteraf niet aan kwaliteitscriteria voldoen. Maak vooraf de keuze in goed overleg. Als voorbeeld noemen wij verschillende bestratingsmaterialen die echt niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld een oprit. Ook worden veel tegels geleverd die ongeschikt zijn als buitentegel door het ontbreken van een coating of niet geïmpregneerd zijn. De duurzaamheid gaat bij deze tegels snel achteruit omdat vuil niet te verwijderen is. Bij houtproducten is het ook belangrijk de producteigenschappen te kennen, goedkoop is duurkoop! Voor wat betreft beplantingen: laat u adviseren door iemand die kennis heeft van wat mogelijk is op klei of zandgrond. In dat onderscheid is het ook weer belangrijk om te weten welke soorten gevoelig zijn voor ziekten of plagen. Een goede hovenier weet ook precies welke soorten een betrekkelijk onderhoudsarme tuin garanderen!

Overgenomen uit het artikel: Hoveniersbedrijf Zeewolde viert 35 jarig jubileum.

Hoveniersbedrijf Zeewolde viert 35 jarig jubileum.

 

 

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers