Tuinontwerp Zeewolde schetsvoorstel

Tuinontwerp Zeewolde schetsvoorstel –

In het schetsvoorstel is een tuinhuis in de vorm van een prieel opgenomen, desgewenst uit te breiden naar grotere afmetingen. Naast het prieel is er plaats voor een trampoline. De trampoline komt op kunstgras te staan, geïntegreerd in natuurlijk gras. Doordat er 3 prachtige dakplatanen en een bolacacia aanwezig zijn, is het straatwerk aangepast. Een terras onder de platanen als schaduwterras en een terras onder de bolacacia (schuin naast de erkeruitbouw) als zonneterrasje. Voor het huis is loop- en leefruimte gemaakt in de vorm van een terras van 3 x 5 m. De borders zijn op speelse wijze tussen de terrasjes en de gazons ingetekend waardoor van alle kanten van de bloemborders genoten kan worden.

Vanuit de zithoek in het prieel (12 m2) kan de zitgelegenheid uitgebreid worden door gebruik te maken van het terrasje voor het prieel (+10 m2) en daarbij nog het schaduwterrasje (+18 m2) Totaal ontstaat er een zitgelegenheid van 40 m2.

Er is voor cirkelvormige vormen gekozen omdat door de geringe breedte, de aanwezigheid van de trampoline en het gegeven van de plaatsbepaling van de aanwezige bomen, diagonale werking niet mogelijk blijkt. Wordt er voor meer strakke vormen gekozen (vierkantige of rechthoekige vormen), dan wordt de tuin teveel versnipperd en zou dit ten koste gaan van een karakteristiek of origineel ontwerp.

Tuinontwerp Zeewolde schetsvoorstel.

Tuinontwerpen

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?