Tuinontwerp patiotuin

Tuinontwerp patiotuin

Schematisch tuinontwerp patiotuin met verschillende soorten bestrating. Opdracht voor dit tuinontwerp is een tuin te ontwerpen met de mogelijkheid tot loungen op een zonneterras en te kunnen BBQ’en bij een schaduwterras. Daarbij moet een hangmat in de tuin kunnen passen en verticaal tuinieren een wekelijkse bezigheid worden. Optioneel is het inpassen van palmen en/of potterie. Daarbij mag de bestrating niet te massief ogen.

Al deze verschillende opdrachten zijn samengevoegd in één tuinontwerp. De plantenbak deelt het terras in twee delen: het zonneterras en het schaduwterras. Daarbij is de plantenbak tevens een zitgelegenheid (het muurtje) voor beide terrasjes. In de tuin wordt je gedwongen links om te lopen, dus om de plantenbak heen, achter de dichte wand langs naar het tuinhek. Zodoende komt het schaduwterras geheel vrij te liggen en kan je daar onbelemmerd in de hangmat aan de pergola liggen of net achter de plantenbak ongestoord van de schaduw genieten.

De BBQ staat ook ver van de terrassen af, vanwege rook en drukte alleen maar handig. De pergola leent zich behalve voor de hangmat ook voor verticaal tuinieren. De bestrating is logischer wijze opgedeeld naar de functie die het heeft.

Ook een tuinontwerp aanvragen? Dat kan heel gemakkelijk door te dubbelklikken op deze link: contact.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?