Tuinaanleg Stinsentuin Bilthoven

Tuinaanleg Stinsentuin Bilthoven –

Tijdens deze tuinaanleg zijn door Reesink Hoveniers 13.000 bollen gepoot. Stinzenplanten hebben een lange en bijzondere geschiedenis en de meeste zijn van oorsprong afkomstig uit het Middellandse Zee gebied en dan met name uit Turkije. Deze planten zijn door de eerste handelsreizigers meegenomen naar ons land en door adellijke families aangeplant in hun hof. In de loop der eeuwen zijn ze vanuit deze hoftuinen verwilderd en deel gaan uit maken van onze flora. Bij sommige oude buitenplaatsen worden we in het voorjaar overdonderd door hun kleurenpracht en aantal. Neemt niet weg dat veel soorten stinzenplanten tegenwoordig beschermd zijn en daar is gezien hun fraaie uiterlijk alle reden toe.

De aanplant (november 2015) is onderdeel van een complete tuinrenovatie bij een landgoed. In het voorjaar van 2015 zijn in de 1ste fase al vele stinzenplanten geplant zoals daslook, bosanemonen en zeer veel vaste planten die in een bosrijk gebied thuis horen en geschikt zijn voor verwildering. Meer informatie via contact.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?