Tuinaanleg met vlonder Zeewolde

Tuinaanleg met vlonder Zeewolde

In deze achtertuin zijn oude schuttingen vervangen, links door een schutting van composiet en rechts door een schutting van bamboe. Oude beplanting zoals Taxuskubussen en bloembakken zijn verwijderd om de tuin zelf meer breedte te geven. Voor een loungeset is een vlonder aangelegd van douglas. De deur van het schuurtje is daarom verplaatst naar de zijwand en de voorzijde van het schuurtje is opnieuw bekleed met rabbatdelen. Op bijgaande foto’s is het hout nog niet behandeld. Douglas vlonders heeft het voordeel dat het hout kan worden behandeld met beits, in vele kleuren verkrijgbaar. Na jaren, als het hout een opfrisbeurtje nodig heeft kan met dezelfde beits de vlonder opnieuw behandeld worden waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Daarbij is douglashout voordeliger in vergelijking met bijvoorbeeld bankirai.

De schutting van bamboematten geeft een warme uitstraling. De bamboerollen zijn gemakkelijk te monteren aan een oude bestaande schutting waardoor het lijkt dat u (voor weinig geld) ineens een compleet nieuwe schutting heeft. In dit project is gekozen voor een nieuwe schutting waar later de bamboerollen tegenaan zijn bevestigd. Zo kunt u kiezen tussen twee verschillende zijden e.e.a. afhankelijk van de wensen van uzelf of die van de buren. De bamboe-schutting matcht weer met de bamboepalen die aan de voorzijde, verschillend in hoogte, tegen de douglasvlonder zijn gesteld. Verder vormt deze bamboe-schutting een mooi contrast met de schutting van composiet aan de andere zijde. Let op het mooie detail van de liggende aluminium delen!

De bestrating is deels verwijderd, precies daar waar de vlonder is gebouwd. Deze tegels van natuursteen (spotted blue stone) zijn opnieuw gebruikt. Ter plaatse van de gesloopte bloembakken is de bestrating van het terras weer netjes aangelegd. Zo kom je tijdens één project een aantal facetten van het hoveniersvak tegen; dat van tuinontwerper, vlonderbouw, stratenmaker, schuttingbouw en de (ver)bouw van tuinhuisjes en/of blokhutten. Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Ga dan via deze link naar contact.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?