Tuinontwerp Naarden

Geplaatst op

Tuinontwerp Naarden

Op bijgevoegd schematisch tuinschetsontwerp een voorstel waarin de voortuin aan de voorzijde wordt afgeschermd door een corridor van twee coniferenhagen. Deze hagen bestaan uit twee delen aangeplant met Thuja plicata Gelderland, de voorzijde opgroeiend tot 250 cm.en daarachter herhalend in een haag van 170 cm. Daartussen een borderaanplant van Hydrangea paniculata Pinky Winky. De grote wit-roze bloemen vallen dan goed op tegen de donkergroene hagen, zowel van de voorzijde als vanuit huis gezien. De opdrachtgever wilde graag een strakke tuin. Vandaar dat langs een tuinpaadje met halfverharding parallel vier bloembakken (100x100x80) worden geplaatst. Daar tussen in als borderbeplanting leliegras (Liriope Moneymaker) passend bij de daarlangs lopend halfverharding bestaande uit grind of split. Achter het in de volle breedte lopende grindpad worden drie Taxushagen (60 cm. hoog) aangeplant, elk teruglopend in breedte. Hiertussen verschillende borders. Aan de rechterzijde onder de bestaande boomhazelaar groepsbeplanting met Rhododendron catawbiense Cunningham White omringt door Pachysandra terminalis. (Schaduwkruid.) De boomhazelaar komt aan de voorzijde a.h.w. solitair te staan doordat de oprit verbreed wordt. Het schaduwkruid (bodembedekker) is deels onderbroken door aanplant van Japanse regenboogvaren en voor het huis door aanplant van Hosta sieboldiana en Azalea japonica. (Wit.)

De bestrating bestaat uit gebakken dikformaat klinkers, deels aanwezig en wordt uitgebreid door de aanleg van twee nieuwe tuinpaden, in het tuinontwerp gearceerd weergegeven. Langs de te verbreden oprit wordt een grondkering geplaatst bestaande uit Wall Block New, drie lagen hoog tot ca. 45 cm. Daarin geïntegreerd een trappetje naar het tuinpad met halfverharding. De vlaggemast in de halfverharding blijft op dezelfde plaats staan en is in het tuinschetsontwerp passend opgenomen.  Meer informatie over wat Reesink Hoveniers voor u als tuinbezitters in het Gooi (Regio: Naarden, Bussum, Blaricum, Hilversum en Huizen) kan betekenen is te vinden op deze website. U kunt natuurlijk ook via de link Tuin & Terras voorbeelden bekijken. Wilt u graag contact dan kan dat door op deze link te dubbelklikken: contact.

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers