Tuinaanleg een Kunst

Tuinaanleg een Kunst

Tuinaanleg een Kunst…. de kleine zinspeling: “Tuin (e)en Kunst”-  benadrukt het gevoel in zowel de creatie van een tuin als ook die van een kunstobject. Zeker wanneer de zorgvuldig ontworpen tuinschetsen realiteit gaan worden. Net zoals het vormen van een kunstobject legt de hovenier voor een deel zijn gevoel en creativiteit in een tuinschets. Daarna wordt in de praktijk tijdens de tuinaanleg het ‘design’ gevormd. Het inzicht in het patroon van lijnen uit zich o.a. in de unieke balans van diepte, hoogte, symmetrie en kleur. Bepalend zijn bijvoorbeeld de basisverhouding in het ontwerp, plantafstanden, het gebruik van solitair groen en het plaatsen van ornamenten. Dit alles weer toegepast in de juiste omgeving rekening houdend met zon, wind, grondslag en alle andere bijkomende factoren.

Reesink Hoveniers heeft met bekende kunstenaars als Jits Bakker en Rob van den Broek respectievelijk in De Bilt en Zeewolde kunstwerken geplaatst. Voorbeelden hiervan zijn terug te vinden in de Beeldentuin van Jits Bakker in De Bilt en de Heemtuin van Zeewolde. Ook hebben wij meegeholpen met het plaatsen van kunstwerken tijdens het Oerolfestival op Terschelling. (‘Aan de lijn doen’) In particulieren tuinen komen kunstobjecten telkens weer terug. Hetzij zelf aangekocht, of vaak nog interessanter om te zien; de zelf gemaakte kunstobjecten. Tuin en Kunst zijn nauw met elkaar verweven. Opdrachtgever cq. kunstenaar en hovenier komen al snel met elkaar in gesprek over de plaatsbepaling van het kunstobject. Vaak in relatie tot het natuurlijke lijnenspel gecreëerd in het tuinontwerp. Dit kan tot interessante discussies leiden waaruit blijkt dat beide partijen hun gevoel voor kleur en lijnenspel (tot het uiterste toe) verdedigen. Leuk om zo van elkaars ervaringen en inzichten te leren!

Daarom is tuinaanleg tot een ware kunst verheven wanneer kunst in een tuinaanleg wordt verweven. (Reageren kan via deze link: contact)

Of is het andersom? (…)

 

In memoriam aan onze relatie Jits Bakker. (Henk & Dick.)
Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?