TUINONTWERP molenaarswoning

Geplaatst op

TUINONTWERP molenaarswoning

TUINONTWERP molenaarswoning: Tuinontwerpbureau Reesink Hoveniers is gevraagd een tuinontwerp te maken voor de molenaarswoning in Zalk.

De grote oprit voor de molenaarsschuur annex veestal is afgelopen week gerenoveerd. Het steengruis is verwijderd en afgevoerd en daarvoor in de plaats is verharding gekomen. De verharding bestaat uit oude BKK klinkers en is meer dan voldoende voor twee auto’s. Naast de verharding is ruimte gekomen voor een speelgazon voor de kinderen. Het speelgazon (ca. 70 m2) is aangelegd met graszoden van sportveldenkwaliteit.

Omdat de nieuwe oprit afloopt naar de schuur is voor de schuifdeur een sleufgoot aangelegd. Deze sleufgoot voert het water af naar een infiltratiebox ingegraven onder het gazon. Zo wordt het regenwater weer afgestaan aan het grondwater en niet afgevoerd via het riool.

De oprit van de buurman is ongewijzigd gebleven.

Fase 2 is de tuinaanleg rondom de molenaarswoning dat moet aansluiten op de achtkantige molen. Het is een mooie uitdaging om hier een tuinontwerp voor te maken. Rondom de molen bestaat de verharding deels uit oude klinkers en deels uit grof grind.

Bezoek ook eens onze pagina Tuin & Terras en doe indrukken op van ons werk. De pagina reviews geeft een beoordeling weer van hoe klanten over ons denken.

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers