TUINAANLEG ZEEWOLDE – VvE Wolderwijd Waterwoningen

Geplaatst op

TUINAANLEG ZEEWOLDE – VvE Wolderwijd Waterwoningen

TUINAANLEG ZEEWOLDE – VvE Wolderwijd Waterwoningen: Deze week is begonnen met het verwijderen van openbaar groen aan de Takeling in Zeewolde.

Onderhoudsplan Park Takeling – Vereniging Wolderwijd Waterwoningen

 

 • Aanleiding tot het opzetten van een beplantingsplan
 1. De huidige beplanting is versnipperd in vele soorten die elk hun eigen onderhoud vragen. Dit resulteert in veel snoeibeurten zoals vormsnoei, voorjaarssnoei (bijvoorbeeld bij Spiraea en Potentilla) en zomersnoei bij verschillende heesters.
 2. De huidige beplanting vertoont veel open grond waar onkruid groeit.
 3. De aanwezige rozenborders hebben last van probleemonkruiden zoals kweekgras, dit vraagt om regelmatig schoffelen om de borders schoon te houden.
 • Doel van het nieuwe beplantingsplanTUINAANLEG ZEEWOLDE - VvE Wolderwijd Waterwoningen
 1. Het park heeft veel woningen, elk met een eigen tuin. Dit oogt onrustig in de totale opzet. Door uniforme beplanting aan te leggen ontstaat er een rustige sfeer met een meer landschappelijk karakter dat overgaat in het zicht op het water als horizon.
 2. Door uniforme beplanting te kiezen ontstaan er als vanzelf doorkijkjes of zichtassen.
 3. Het onderhoud wordt minder omdat minder soorten worden aangeplant.
 • Keuze beplanting
 1. Gekozen is voor de aanplant van Sneeuwbes. (Symphoricarpos.) Dit is een prima goedkope bodembedekker voor grotere oppervlakken of voor taluds. De Symphoricarpos chenaultii ‘Hancock’ is een lage (80cm), breed uitgroeiende soort met lange takken. Hij is bestand tegen vorst, droogte, luchtvervuiling, uitlaatgassen en zeewind en wordt daarom vaak toegepast in openbare werken. Hij groeit zowel op een zonnige plaats als in de schaduw. Voor zover bekend komen er geen ziektes in voor, heeft de klimaats-verandering weinig invloed op deze plant en vraagt deze beplanting slechts 1 snoeibeurt. Wanneer de Sneeuwbes geheel is dichtgegroeid groeit er geen eenjarig onkruid door.
 2. Door de geringe hoogte hebben buurtbewoners vrij uitzicht. Deze beplanting is ook als onderbegroeiing te gebruiken. Solitaire heesters of bomen kunnen er doorheen aangeplant worden. Te denken valt aan Krentenbomen (Amelanchier) die in het voorjaar wit bloeien en een prachtige herfstkleur tonen. Kiest men voor opvallende bloemkleuren dan zijn sierappels een alternatief. De appeltjes trekken lijsters en merels.
 3. Het park sluit door deze begroeiing aan op de tuin van het appartementencomplex bij de slagboom. Daar is ook voor deze opzet gekozen.
 • Uitvoering

De op de plattegrond aangegeven vakken (A t/m. M) worden aangeplant met Sneeuwbes m.u.v.: M (geen borders aanwezig), C (alleen rozenperk blijft), E (is nieuw aangeplant), K (beukenaanplant blijft).

De laantjes G, H en C kunnen met Krentenstruiken of kleine appelboompjes worden ingeplant. Dit versterkt het zichtas-idee.

De oude beplanting was hoognodig aan vervanging toe. Door het terugplanten van één soort wordt het onderhoud makkelijker.

Reesink Hoveniers: voor al uw TUINAANLEG en RENOVATIE. Ga naar contact voor een tuinontwerp of offerteaanvraag.

HOVENIERSBEDRIJF ZEEWOLDE in beeld

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers