Tuinaanleg Stinsentuin Bilthoven

Geplaatst op

Tuinaanleg Stinsentuin Bilthoven –

Tijdens deze tuinaanleg zijn door Reesink Hoveniers 13.000 bollen gepoot. Stinzenplanten hebben een lange en bijzondere geschiedenis en de meeste zijn van oorsprong afkomstig uit het Middellandse Zee gebied en dan met name uit Turkije. Deze planten zijn door de eerste handelsreizigers meegenomen naar ons land en door adellijke families aangeplant in hun hof. In de loop der eeuwen zijn ze vanuit deze hoftuinen verwilderd en deel gaan uit maken van onze flora. Bij sommige oude buitenplaatsen worden we in het voorjaar overdonderd door hun kleurenpracht en aantal. Neemt niet weg dat veel soorten stinzenplanten tegenwoordig beschermd zijn en daar is gezien hun fraaie uiterlijk alle reden toe.

De aanplant (november 2015) is onderdeel van een complete tuinrenovatie bij een landgoed. In het voorjaar van 2015 zijn in de 1ste fase al vele stinzenplanten geplant zoals daslook, bosanemonen en zeer veel vaste planten die in een bosrijk gebied thuis horen en geschikt zijn voor verwildering. Meer informatie via contact.

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers