Tuinaanleg een Kunst

Geplaatst op

Tuinaanleg een Kunst

Tuinaanleg een Kunst…. de kleine zinspeling: “Tuin (e)en Kunst”-  benadrukt het gevoel in zowel de creatie van een tuin als ook die van een kunstobject. Zeker wanneer de zorgvuldig ontworpen tuinschetsen realiteit gaan worden. Net zoals het vormen van een kunstobject legt de hovenier voor een deel zijn gevoel en creativiteit in een tuinschets. Daarna wordt in de praktijk tijdens de tuinaanleg het ‘design’ gevormd. Het inzicht in het patroon van lijnen uit zich o.a. in de unieke balans van diepte, hoogte, symmetrie en kleur. Bepalend zijn bijvoorbeeld de basisverhouding in het ontwerp, plantafstanden, het gebruik van solitair groen en het plaatsen van ornamenten. Dit alles weer toegepast in de juiste omgeving rekening houdend met zon, wind, grondslag en alle andere bijkomende factoren.

Reesink Hoveniers heeft met bekende kunstenaars als Jits Bakker en Rob van den Broek respectievelijk in De Bilt en Zeewolde kunstwerken geplaatst. Voorbeelden hiervan zijn terug te vinden in de Beeldentuin van Jits Bakker in De Bilt en de Heemtuin van Zeewolde. Ook hebben wij meegeholpen met het plaatsen van kunstwerken tijdens het Oerolfestival op Terschelling. (‘Aan de lijn doen’) In particulieren tuinen komen kunstobjecten telkens weer terug. Hetzij zelf aangekocht, of vaak nog interessanter om te zien; de zelf gemaakte kunstobjecten. Tuin en Kunst zijn nauw met elkaar verweven. Opdrachtgever cq. kunstenaar en hovenier komen al snel met elkaar in gesprek over de plaatsbepaling van het kunstobject. Vaak in relatie tot het natuurlijke lijnenspel gecreëerd in het tuinontwerp. Dit kan tot interessante discussies leiden waaruit blijkt dat beide partijen hun gevoel voor kleur en lijnenspel (tot het uiterste toe) verdedigen. Leuk om zo van elkaars ervaringen en inzichten te leren!

Daarom is tuinaanleg tot een ware kunst verheven wanneer kunst in een tuinaanleg wordt verweven. (Reageren kan via deze link: contact)

Of is het andersom? (…)

 

In memoriam aan onze relatie Jits Bakker. (Henk & Dick.)

 

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers