grondverzet

Geplaatst op

Grondverzet

Voor al uw grondverzet kan Reesink Hoveniers u met inzet van het juiste materieel op doeltreffende wijze bijstaan. Vooral op natte kleigrond is vooraf een deskundige analyse noodzakelijk. Grondverzet t.b.v. de aanleg van bestrating vraagt een geheel andere werkwijze dan bijvoorbeeld grondverzet die nodig is voor de aanleg van gazons. De aanleg van kunstgras vraagt weer een andere opbouw van onderliggende grondlagen. De bewerking van borders voor aanplant is op zich specifiek voor de keuze van het beplantingsmateriaal zelf. Daarbij moet het kostenaspect van aan- en afvoer van klei, zand en bijvoorbeeld humus meegenomen worden. Wanneer volstaat grondbewerking van klei door spitten en frezen? Wanneer moet verschraling van grote hoeveelheden zand toegepast worden om een drainerende toplaag te waarborgen. Vaak is een drainerende toplaag pas echt verzekerd door ook drainage aan te leggen waarbij vooraf de afwateringsmogelijkheden gecontroleerd moeten worden. Verder is er kennis nodig van de kwaliteit van de aan te voeren tuingrond die nodig is voor grondverbetering, het aanbrengen van een toplaag en/of verschraling van de bodem. Veelal wordt via internet de goedkoopste aanbieder van tuingrond gevraagd waarna men gedurende het groeiseizoen moet constateren dat in een nieuw aangelegde tuin hardnekkige onkruiden “spontaan” opkomen. (Heermoes -veel voorkomend in Flevoland-, Zevenblad en Kweekgras.)

Grondverzet is vaak duur en vraagt een grondige analyse op grondbewerking vooraf! Laat u daarom deskundig adviseren en informeer naar kwaliteit en afkomst van tuinaarde.

 

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers