Een nieuw gazon of uw gazon herstellen

Geplaatst op

Een nieuw gazon of uw gazon herstellen?

Een nieuw gazon of uw gazon herstellen? Dat is vaak de vraag wanneer u in maart over uw gazon loopt. De kletsnatte winter heeft gezorgd voor een explosieve groei van mos. En na de hete en droge zomer van het jaar daarvoor was er toch al niet veel van de grasmat over!

Klimaatsverandering werkt ook desastreus door op de conditie van uw gazon. Het is soms om hopeloos van te worden! Vragen komen boven. Wat moet ik doen… toch maar (weer) nieuwe graszoden… of is herstellen mogelijk? Hoe zijn de omstandigheden? De zuurgraat, de doorlaatbaarheid van de bodem? Welke meststoffen moet ik gebruiken? En daarbij de hamvraag; zit ik volgend jaar weer met hetzelfde probleem?!

Omstandigheden als een permanent aanwezige storende onderlaag bepalen of een verbetering ook duurzaam blijkt. Bij grote oppervlakten waar de omstandigheden niet verbeterd kunnen worden zal gezocht moeten worden naar andere oplossingen. Bijvoorbeeld het prikrollen, beluchten of doorzaaien met graszaad dat zorgt voor een meer weerbare grasmat. Voor kleine(re) gazons is verticuteren een optie al dan niet i.c.m. het doorzaaien.

Een nieuw gazon of uw gazon herstellen

Reesink Hoveniers kan u adviseren in wat mogelijk is. Het bedrijf is compleet uitgerust om met de juiste middelen tot een goede oplossing te komen. Ook het regulier onderhouden behoort tot de mogelijkheden. (Uitgekiende bemesting i.c.m. het machinaal doorzaaien van uw gazon.)

Regelmatig en op tijd doorzaaien is de verjongingskuur naar een blijvend gezond en mooi gazon. Voorkom met preventief gazonbeheer kale plekken en een bruin gazon in de zomer. Zaai daarom elk jaar het gazon door!

Reesink Hoveniers heeft 40 jaar ervaring in tuinonderhoud waaronder dus ook het gazononderhoud. Bel 0657.08.9944 voor een afspraak of vul het contactformulier in.

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers