Tuinontwerp Zeewolde Mediterraan tuinontwerp

Tuinontwerp Zeewolde Mediterraan tuinontwerp

Voor deze opdrachtgever in de Polderwijk van Zeewolde is een tuin ontworpen in de Mediterrane sfeer. Juist omdat voor dit ontwerp geen verharding is gebruikt, op het bestaande terras na. Halfverharding en de ontworpen verhoogde rotstuin laten goed water door. En dat is een “must” voor bijvoorbeeld de Polderwijk in Zeewolde. Daarbij is het goedkoop te realiseren. De juiste halfverharding op een dikke laag menggranulaat is niet zo duur in aanschaf en daarbij kan de opdrachtgever eventueel veel in eigen beheer uitvoeren. Er is zelfs geen anti-worteldoek nodig omdat bij de juiste keuze van het materiaal de toplaag zo hard wordt als beton. Bij na zakken of na verloop van tijd een nieuwe “look” aanbrengen is een dun laagje er overheen brengen al voldoende. De toplaag loopt van fijn naar korrelig tot steenachtig over in de rand van de getekende rotstuinen, een natuurlijke overgang dus. Tussen de rotspartijen zelf wordt mediterrane beplanting aangebracht.

Omdat deze tuin voor het grootste gedeelte pal op de zon ligt is in stijl een pergola aangebracht waarover mediterrane klimplanten groeien, waarbij ook de aanbouw meegenomen wordt. De bestaande schutting wordt bekleed met heidematten en dragen (na begroeiing) bij aan een mediterrane sfeer. In het verlengde van de voorzijde van de pergola (vanaf de aanbouw) is een half transparante wand geplaatst, die samen met de doorkijk onder de pergola door, voor meer diepte in de tuin zorgt. Het verrassingseffect (wat zit achter de half transparante wand?) speelt hierbij ook een rol. Door de verhoogde rotstuinen komt de halfverharding a.h.w. lager te liggen waardoor de mediterrane sfeer al snel tot zijn recht komt. Daarbij is het zicht op de verhoogde rotstuin beter. Bent u ge├»nteresseerd geworden… klik dan ook even op dit linkje: tuinontwerpen. U kunt altijd geheel vrijblijvend contact opnemen via deze link: contact.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?