Tuinontwerp en tuinaanleg Harderwijk

Tuinontwerp en tuinaanleg Harderwijk

Reesink Hoveniers bereid een tuinaanleg voor door het verwijderen van de huidige bestrating, gazon en beplantingen. De erfafscheiding in de vorm van een oude berberishaag wordt verwijderd. Daarvoor in de plaats wordt een nieuwe erfafscheiding geplaatst, deels een half transparante wand, deels een haag van Taxus baccata. De half transparante wand bestaat uit bamboepalen met als onderbegroeiing wintergroene Carex. Deze lichtdoorlatende wand heeft tot doel niet al het licht voor het raam van de buren weg te nemen, maar toch de directe inkijk te voorkomen. (Zie het bijgaande schematische schetsontwerp.) De lengte van de smalle, diepe voortuin wordt gebruikt door hagen in lengtewerking (parallel aan de bestrating) terug te laten komen. Links van het in het midden geplaatste buxushaagje wordt Hydrangea “Pinky Winky” gepland, rechts daarvan, dus langs de bestrating Pachysandra terminalis en tegenover de bestrating ter hoogte van de half transparante wand Waldsteinia ternata. De Carexbeplanting komt weer terug tussen de in dezelfde lengterichting geplaatste tuinpaadjes. Op de tuinpaadjes (halfverharding) zelf worden verlichte kunstvoorwerpen geplaatst en in de Pachysandraborder vijf smalle, hoge plantenbakken afgewisseld met een aar groepen witte struikrozen. (Rosa Schneewitchen.) Dit als vervangers van de geplande bomen die bij nader inzien toch teveel uitzicht wegnemen.

Door de stevige begroeiing van de bovengenoemde bodembedekkers en heesterbeplanting wordt deze voortuin onderhoudsvriendelijk. Eén keer snoeien van de hagen volstaat, onkruidgroei wordt door de bodembedekkers geheel tegengegaan. Om doorgroei van de Pachysandra te voorkomen wordt langs de buxushaag een opsluitband geplaatst. Aan de andere zijde voorkomt de bestrating van het tuinpad deze doorgroei.

Geheel vrijblijvend verzorgen wij ook uw tuinontwerp Harderwijk en regio. U behoeft maar op deze link contactformulier te dubbelklikken en de rest volgt vanzelf! Een (schematisch) schetsontwerp is geheel gratis. Telefonisch kunt u ons bereiken op het nummer 0657.08.9944.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?