Tuinontwerp Zeewolde Mediterraan tuinontwerp

Geplaatst op

Tuinontwerp Zeewolde Mediterraan tuinontwerp

Voor deze opdrachtgever in de Polderwijk van Zeewolde is een tuin ontworpen in de Mediterrane sfeer. Juist omdat voor dit ontwerp geen verharding is gebruikt, op het bestaande terras na. Halfverharding en de ontworpen verhoogde rotstuin laten goed water door. En dat is een “must” voor bijvoorbeeld de Polderwijk in Zeewolde. Daarbij is het goedkoop te realiseren. De juiste halfverharding op een dikke laag menggranulaat is niet zo duur in aanschaf en daarbij kan de opdrachtgever eventueel veel in eigen beheer uitvoeren. Er is zelfs geen anti-worteldoek nodig omdat bij de juiste keuze van het materiaal de toplaag zo hard wordt als beton. Bij na zakken of na verloop van tijd een nieuwe “look” aanbrengen is een dun laagje er overheen brengen al voldoende. De toplaag loopt van fijn naar korrelig tot steenachtig over in de rand van de getekende rotstuinen, een natuurlijke overgang dus. Tussen de rotspartijen zelf wordt mediterrane beplanting aangebracht.

Omdat deze tuin voor het grootste gedeelte pal op de zon ligt is in stijl een pergola aangebracht waarover mediterrane klimplanten groeien, waarbij ook de aanbouw meegenomen wordt. De bestaande schutting wordt bekleed met heidematten en dragen (na begroeiing) bij aan een mediterrane sfeer. In het verlengde van de voorzijde van de pergola (vanaf de aanbouw) is een half transparante wand geplaatst, die samen met de doorkijk onder de pergola door, voor meer diepte in de tuin zorgt. Het verrassingseffect (wat zit achter de half transparante wand?) speelt hierbij ook een rol. Door de verhoogde rotstuinen komt de halfverharding a.h.w. lager te liggen waardoor de mediterrane sfeer al snel tot zijn recht komt. Daarbij is het zicht op de verhoogde rotstuin beter. Bent u ge├»nteresseerd geworden… klik dan ook even op dit linkje: tuinontwerpen. U kunt altijd geheel vrijblijvend contact opnemen via deze link: contact.

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers