Tuinontwerp en bestrating in Zeewolde

Geplaatst op

Tuinontwerp en bestrating in Zeewolde

Wat te doen met een relatief kleine achtertuin omgeven door houten tuinschermen?

Om te voorkomen dat u het gevoel krijgt dat u uw achtertuin als een “houten kist” beleeft, trekt u het materiaal van de schutting (in dit geval hout) in de bestrating door. Behalve de warme uitstraling van douglashout geeft dit ook een ruimtelijke werking. Het tuinontwerp krijgt een extra dimensie wanneer het praktisch resultaat in balans is met de vormgeving zelf. Het hout van de vlonder gaat aan de ene zijde over in het hout van de erfafscheiding (de schuttingdelen) en aan de andere zijde gaat het op in het hout van het tuinhuisje. Praktisch geeft de vlonder een tweedeling tussen de plaats van de picknicktafel en de plaats van de loungeset. De opdrachtgever heeft gekozen voor bestrating bestaande uit 30×60 tegels. (Smarton Mount Everest.) De antracietkleur van deze tegels komt weer terug in de kleur van de schuttingpalen en laat de kleur van het douglashout goed uitkomen.

Voor meer tuinideeën heeft Reesink Hoveniers een webpagina aangemaakt. U kunt deze bezoeken door op de volgende link te dubbelklikken: Tuin & Terras VOORBEELDEN. Gratis tuinontwerp in de vorm van een (schematisch) tuinschetsontwerp kunt u aanvragen via het contactformulier. of door te bellen op dit nummer: 0657.08.9944. Reesink Hoveniers is een allround hoveniersbedrijf sinds 1982 en heeft zich gespecialiseerd in tuinontwerp, tuinaanleg, bestrating en sierbestrating, houtbouw (vlonder – pergola – schutting – erfafscheidingen – tuinhuisjes – blokhutten – overkappingen als veranda en prieel – etc.) Desgewenst verzorgen wij houtbouw in maatwerk. Ook specialistisch onderhoud als boomverzorging, mollenbestrijding en gladheidsbestrijding behoren tot ons dienstenpakket. 

Meer informatie vind u op deze website; wij zijn bijvoorbeeld dealer van kunstgras (via kunstgrasboer.nl) en dealer van kokowall en bamboowallsystemen. Voor de inkoop van bestratingen kunnen wij interessante aanbiedingen doen.

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers