Tuinontwerp Almere

Tuinontwerp Almere

Ons tuinontwerpbureau verzorgd sinds 1982 creatieve tuinontwerpen.

Op de homepage is de slogan “creatief in maatvoering” genoemd. En daar ligt nu juist de kern van een goed ontwerp.

Zonder goede maatvoering mist een ontwerp en daarna de gerealiseerde tuin “balans.” Een goed evenwicht in maatvoering begint bij het verdelen van het oppervlak van de tuin op papier. Een algemene richtlijn is de een derde – twee derde verdeling. Dit kan zowel diagonaal als in ronde vormen. Toetssteen is in het algemeen het aantal m2 gazon en/of groen te berekenen t.o.v. bijvoorbeeld het aantal m2. verharding. Creativiteit in de gekozen maatvoering wordt bepaald door gebruik te maken van het gebruik van zichtassen (al dan wel of niet ondersteund door elementen als pergola en/of bloembakken, etc.), het gebruik van hoogteverschillen, een juist gebruik van kleur, aanplant van hoog en laag groen, etc.

Kortom er is heel veel mogelijk, misschien wel te veel. Ontwerpen is ook de kunst van het weglaten! Omdat de inkoop van de materialen voor een tuin voor het grootste gedeelte het budget voor uw tuin bepaald is het de overweging waard om een duurzame tuin aan te laten leggen. En dit begint bij een goed ontwerp. Reesink Hoveniers speelt daar goed op in door een gratis schetsontwerp aan te bieden. De kosten worden niet doorberekend in een eventuele realisatie. Door de jarenlange ervaring (sinds 1982) is uw ontwerp altijd getoetst aan de praktijk. Zie ook het menu tuinontwerpen en projecten.

Raadpleeg hier de door de klant gegeven reviews of ga naar onze pagina Tuin & Terras om voorbeelden te zien. Uw aanvraag voor een offerte of een gratis tuinschetsontwerp doet u via contact.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?