P7070099-1024x768

Grondverzet

Grondverzet. Voor al uw grondverzet kan Reesink Hoveniers u met inzet van het juiste materieel op doeltreffende wijze bijstaan. Vooral op natte kleigrond is vooraf een deskundige analyse noodzakelijk. Grondverzet t.b.v. de aanleg van bestrating vraagt een geheel andere werkwijze dan bijvoorbeeld grondverzet die nodig is voor de aanleg van gazons. De aanleg van kunstgras vraagt weer een andere opbouw van onderliggende grondlagen en de bewerking van borders voor aanplant is op zich specifiek voor de keuze van het beplantingsmateriaal zelf. Daarbij moet het kostenaspect van aan- en afvoer van klei, zand en bijvoorbeeld humus meegenomen worden. Wanneer volstaat grondbewerking van klei door spitten en frezen-  en wanneer moet verschraling van grote hoeveelheden zand toegepast worden om een drainerende toplaag te waarborgen. Vaak is een drainerende toplaag pas echt verzekerd door ook drainage aan te leggen waarbij vooraf de afwateringsmogelijkheden gecontroleerd moeten worden. Verder is er kennis nodig van de kwaliteit van de aan te voeren grond die nodig is voor grondverbetering, het aanbrengen van een toplaag en/of verschraling van de bodem. Veelal wordt via internet de goedkoopste aanbieder van tuingrond gevraagd waarna men gedurende het groeiseizoen moet constateren dat in een nieuw aangelegde tuin hardnekkige onkruiden “spontaan” opkomen. (Heermoes -veel voorkomend in Flevoland-, Zevenblad en Kweekgras.)

Grondverzet is vaak duur en vraag een grondige analyse op grondbewerking vooraf! Laat u daarom deskundig adviseren en informeer naar de afkomst van de aan te voeren tuinaarde.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?
Reesink Hoveniers staat u graag te woord! Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat Reesink Hoveniers voor u kan betekenen?