Tuinontwerp patiotuin

Geplaatst op

Tuinontwerp patiotuin

Schematisch tuinontwerp patiotuin met verschillende soorten bestrating. Opdracht voor dit tuinontwerp is een tuin te ontwerpen met de mogelijkheid tot loungen op een zonneterras en te kunnen BBQ’en bij een schaduwterras. Daarbij moet een hangmat in de tuin kunnen passen en verticaal tuinieren een wekelijkse bezigheid worden. Optioneel is het inpassen van palmen en/of potterie. Daarbij mag de bestrating niet te massief ogen.

Al deze verschillende opdrachten zijn samengevoegd in één tuinontwerp. De plantenbak deelt het terras in twee delen: het zonneterras en het schaduwterras. Daarbij is de plantenbak tevens een zitgelegenheid (het muurtje) voor beide terrasjes. In de tuin wordt je gedwongen links om te lopen, dus om de plantenbak heen, achter de dichte wand langs naar het tuinhek. Zodoende komt het schaduwterras geheel vrij te liggen en kan je daar onbelemmerd in de hangmat aan de pergola liggen of net achter de plantenbak ongestoord van de schaduw genieten.

De BBQ staat ook ver van de terrassen af, vanwege rook en drukte alleen maar handig. De pergola leent zich behalve voor de hangmat ook voor verticaal tuinieren. De bestrating is logischer wijze opgedeeld naar de functie die het heeft.

Ook een tuinontwerp aanvragen? Dat kan heel gemakkelijk door te dubbelklikken op deze link: contact.

Meer referenties

Laden…
 • Flora Sandwijck

  Flora Sandwijck Flora Sandwijck

 • Tuinaanleg aan het water uitgevoerd naar een tuinontwerp van Reesink Hoveniers

  Tuinaanleg Reesink Hoveniers heeft deze tuinaanleg aan het water gerealiseerd met flonder (E), een nieuw gazon (C), bestrating (B) bestaande uit Oud Hollandse tegels antraciet 100 x 100 gecombineerd met dikformaat betonklinkers antraciet(D) en een groentetuin (B). Deze tuin is aangelegd aan een gracht, de vlonder is aan het water verlaagd en bereikbaar via een […]

 • Hoveniersbedrijf Soest

  Hoveniersbedrijf Soest

 • Schutting plaatsen in regio Zeewolde Harderwijk Soest en Bilthoven

  Schutting plaatsen in regio Zeewolde, Harderwijk, Soest en Bilthoven is snel en vakkundig gerealiseerd door Reesink Hoveniers.

 • Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest

  Tuinontwerp en tuinaanleg in Soest De opdrachtgever wilde graag met ronde en gebogen vormen werken. Dit is op zodanige wijze gedaan dat de vormgeving terugkomt in de hoek van de schutting. Deze Bankiraischutting was al eerder door Reesink Hoveniers geplaatst ter vervanging van een gerooide coniferenhaag. De palen van de schutting zijn gestort in snelbeton […]

 • tuinontwerpen

  Tuinontwerpen Reesink Hoveniers